6 april 2013
10:30

Lohärads IF

Referat: IFK Lidingö P99:2 - Lohärads IF

IFK Lidingö låg på träningsläger från fre- till lördag på Vårlyckan och ville möta oss, de hade ca 24 spelare som spelade deras match. Matchtiden var 3x25 minuter.

Måste ge Vårlyckan ett stort beröm för deras läktare, man ser fotbollen mycket bra därifrån.

Idag hade vi alla våra 6 nya spelare med. Riktigt kul att se hur Dysén, Ruben, Jeppe, Salle, Razmus och Robin har kommit in i gänget. Detta ser mycket lovande ut :)

Innan match pratade vi mycket om att:
- vi måste vara aggresivare på hörnorna (både de vi har och de vi har emot oss).
- forwards måste jobba mera med djupet, de ska inte ligga i linje hela tiden.
- yttermittfältare måste mera in i banan när vi inte har boll.
- ena innermittfältare måste ha en lägre utgångspunkt när deras målvakt har bollen.
- sätt hög press (gäller hela laget).
- väggspel.
- slå inte bara raka passningar, slå även diagonala passningar.
Några av sakerna fungerade mycket bra, och några mindre bra. Där har vi en hel del att jobba på.

Det märktes under matchen att många vara ovana att spela med varandra och att man inte riktigt litade på varandra. Men ju mera vi spelar tillsammans desto bättre kommer det att bli. Det ser lovande ut.

Till en början var det en match utan några direkt chanser, det kändes som om IFK hade mera spel på vår planhalva. Därför var det inte riktigt rättvist när vi ledde med 3-0 efter ca 19 minuter, men oj vad vi var effektiva på våra chanser (detta hör inte till vanligheten).
1:a målet, 3:e min, gjorde AK efter en pass från Lang. AK fick till ett mycket bra skott utifrån, snabbt uppfattat.
2:a målet, 14:e min, gjorde Ralle, från i stort sett samma ställe som AK. Nu var det Dysén som slog en passning snett bakåt.
3.e målet, 19:e min, gjorde Max efter en djupleds löpning, han lade bollen efter marken i ena hörnet.
Skriver återigen, detta var inte rättvist. IFK skapade och skapade men missade, samt att Samuel räddade mycket. Ser man utifrån Samuels sits, så var detta en jätte bra match med många chanser, det var en match med mycket att göra. Framför allt gjorde Samuel det mycket bra. Det är en sak, mera bestämt på utrusningarna. Men detta vet Samuel om.

I den andra halvleken startade vi med att göra 4-0 redan i början, 27:e minuten. Nu var det Robin som gjorde mål efter pass från Lang. Här fick Robin bollen mitt på planen med ryggen mot deras mål. Men med en bra vändning, och en bra löpning så kom han ifrån deras back. Och fri med deras målvakt så gjorde Robin inga misstag.
I den 40:e min gjorde IFK mål, och det var efter slarv av vårt försvar.
I den 46:e min gjorde Gustav Linus mål (5-1 till oss) efter att vara framme på en retur och peta in den. Äntligen någon som går på retur, bra jobbat Gustav.

Även den tredje halvleken så började vi med att göra ett mål i första minuterna, 53:e min. Återigen Ralle som sköt ett skott långt utifrån, nu var det Lang som passade snett bakåt. Nu stod det 6-1 till oss, som också blev slutresultatet.

Idag hade vi en grym effektivitet på våra chanser, 6 mål på 8 avslut. Det var grymt bra.
Men IFK missade (och Samuel räddade) mycket.

Vi tackar IFK för en bra och trevlig match, där resultatet inte var rättvist.